BODAF beszámoló

A Canon számára írt, eredeti beszámoló teljes terjedelmében.

A Barcelonában megrendezett BODAF-ra, azaz Európa legrangosabb esküvői fotós konferenciájára ellátogatni nem csak azért páratlan élmény, mert a város fotós szemmel egy ezer csodát rejtő, nyüzsgő mediterrán kultúrváros. És nem is csak azért, mert az esküvői fotós szakma nemzetközileg elismert, legkitűnőbb alkotóit felvonultató esemény az értő közönség számára önmagában is egy különlegesség, amely úgy tanít, hogy közben szórakoztat is.

A konferencián részt venni, az előadásokat meghallgatni egy rendkívül inspiráló élmény. Az esküvői fotográfia kiválóságai fantasztikus felvételekkel színesített, lenyűgöző előadásokban mutatják meg fotós önmagukat és azt, ahogyan ők alkotnak. Ámulatba ejtő volt például a portugál Daniel Riberio, aki egészen egyedülálló kreatív képeivel vált méltán híressé, vagy a londoni York Place Studio alkotóinak prezentációja, akik a zsurnaliszta esküvői fotográfia zsenijei. Előadásukban amúgy nem publikált felvételek segítségével mutatták be, hogyan születik egy-egy élethelyzetből némi türelemmel, ügyes helyezkedéssel és persze óriási tehetséggel remekmű anélkül, hogy az eseményeket közvetlenül irányítanák.

De öröm volt magyar előadót is a szakma legnagyobbjai közt tudni: Koncsol Tünde őszinte hangvételű előadása rengeteg megszívlelendő tanácsot és ötletet tartogatott. A konferenciát végigkövetve nem csak a fényképek inspirálóak, de az a fajta, modern alkotói attitűd is, ami a nemzetközi színvonal elengedhetetlen letéteményese.

Akárcsak a különleges pillanatfelvételeknél: jókor lenni jó helyen… azt hiszem a legjobbkor kerültem a Canon jóvoltából erre a konferenciára. Az elmúlt évek okozta megtorpanás után újult erővel, tudatosan keresve a hasonló élményeket és inspirációkat, számomra ez a szakmai találkozó nem csak lendületet és lelkesedést adott, de határozottan meg is erősített abban, hogy a most megkezdett utakat hogyan kell végigjárjam.

A fesztiválon szerzett benyomások és inspirációk hatása alatt, alkotói energiákkal telve, újult erővel indultam sétára a városban.

Végre azt éreztem ismét alkotok, ismét „látok”, és talán jobban élvezem, mint valaha korábban.

Köszönöm az élményt!

A képek megtekinthetőek: https://www.mandiemese.hu/barcelona

Leave a Comment

  • (will not be published)


öt + 2 =